Life In 19x19
http://lifein19x19.com/

Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9
http://lifein19x19.com/viewtopic.php?f=60&t=7466
Page 1 of 1

Author:  lovelove [ Fri Dec 21, 2012 10:32 am ]
Post subject:  Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

Yes. Why? Only me? Any fixes planned?

Author:  Kaya.gs [ Fri Dec 21, 2012 10:43 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

lovelove wrote:
Yes. Why? Only me? Any fixes planned?


There were a few quirks last time i checked, but it worked. Can you send us a screenshot of whatever symptom you had?
Its officially supported, but as we dont use it some bugs can creep up.

Author:  Nagilum [ Fri Dec 21, 2012 2:50 pm ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

lovelove wrote:
Yes. Why? Only me? Any fixes planned?


This is nothing new to me. The last mounths kaya.gs was not working under IE9. :sad: I already reported this issue several times via the tweakie. But i have not reported this bug any longer because i havent seen any improvments.

A screenshot is not neccessary. I just cannot press any button in the UI, so i cannot start a game for example.

Author:  Kaya.gs [ Sat Dec 22, 2012 7:04 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

Nagilum wrote:
lovelove wrote:
Yes. Why? Only me? Any fixes planned?


This is nothing new to me. The last mounths kaya.gs was not working under IE9. :sad: I already reported this issue several times via the tweakie. But i have not reported this bug any longer because i havent seen any improvments.

A screenshot is not neccessary. I just cannot press any button in the UI, so i cannot start a game for example.


Are you Dexterward? because i only see 4 tweaks on IE9.
Im sure the ones you saw were functionally fixed if so. We were working with Windows last week and noticed a few bugs which we fixed, but we could open a sandbox and play.

If you have some patience, you can try joining the IRC channel of kaya, which is what we use when a user cannot chat on the server itself due to any type of issue.

Kaya.gs IRC Channel

Author:  cdybeijing [ Tue Mar 05, 2013 1:23 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

I've uploaded a screenshot from IE9. My issues are the same as those reported elsewhere in this thread.

Attachment:
File comment: IE9 screenshot
kaya screenshot.jpg
kaya screenshot.jpg [ 342.07 KiB | Viewed 4918 times ]

Author:  daal [ Tue Mar 05, 2013 1:50 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

What is this "Internet Explorer" of which you speak?

Author:  HermanHiddema [ Tue Mar 05, 2013 3:15 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

daal wrote:
What is this "Internet Explorer" of which you speak?


A program provided by Microsoft with their Windows operating system, which enables the user to download a web browser. ;-)

Author:  csobod [ Tue Mar 05, 2013 8:19 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

HermanHiddema wrote:
daal wrote:
What is this "Internet Explorer" of which you speak?


A program provided by Microsoft with their Windows operating system, which enables the user to download a web browser. ;-)

I just use Ninite so I don't even have to open it.

Author:  Kaya.gs [ Tue Mar 05, 2013 10:48 am ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

cdybeijing wrote:
I've uploaded a screenshot from IE9. My issues are the same as those reported elsewhere in this thread.

Attachment:
kaya screenshot.jpg



Try clearing your browser Cache. Last time we tested IE9 a couple of weeks back, all was well so we can only guess there can be a local issue.

A user that was experimenting with IE9 issues upgraded to IE10 and reported the site was working fine. IF you can give me more details on your operating system, ill keep tabs on it when i get the chance to set up more OSs than Windows 7.

Author:  deja [ Tue Mar 05, 2013 12:54 pm ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

Kaya.gs wrote:
Try clearing your browser Cache. Last time we tested IE9 a couple of weeks back, all was well so we can only guess there can be a local issue.

A user that was experimenting with IE9 issues upgraded to IE10 and reported the site was working fine. IF you can give me more details on your operating system, ill keep tabs on it when i get the chance to set up more OSs than Windows 7.

This is what I get with IE9 - cache cleared, running Windows 7. And none of the buttons work for me either.

Attachment:
kaya.PNG
kaya.PNG [ 58.36 KiB | Viewed 4797 times ]

Author:  oiseaux [ Tue Mar 12, 2013 2:43 pm ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

The DOCTYPE of the document Kaya is serving up can force IE to render in compatibility / quirks mode. See here:

http://hsivonen.iki.fi/doctype/

Since Kaya appears to be using XHTML Strict, it is probably forcing IE9 into some godforsaken combination of modes. If you enabled F12 Developer Tools, you can change it back to IE 9 Standards in the options in the toolbar.

If Kaya was using the HTML5 DOCTYPE (that is, <!DOCTYPE html>), it would probably solve the issue, but I couldn't say what kind of work that would mean for the team. If you have the choice not to use IE9 however, save yourself the hassle. There are much better browsers out there, seriously.

Author:  Bonobo [ Tue Mar 12, 2013 4:59 pm ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9


Author:  Kaya.gs [ Mon Mar 25, 2013 4:48 pm ]
Post subject:  Re: Kaya.gs does not work in Internet Explorer 9

oiseaux wrote:
The DOCTYPE of the document Kaya is serving up can force IE to render in compatibility / quirks mode. See here:

http://hsivonen.iki.fi/doctype/

Since Kaya appears to be using XHTML Strict, it is probably forcing IE9 into some godforsaken combination of modes. If you enabled F12 Developer Tools, you can change it back to IE 9 Standards in the options in the toolbar.

If Kaya was using the HTML5 DOCTYPE (that is, <!DOCTYPE html>), it would probably solve the issue, but I couldn't say what kind of work that would mean for the team. If you have the choice not to use IE9 however, save yourself the hassle. There are much better browsers out there, seriously.



Nice tip, ill check it out. It still surprising to me that IE9 worked when i tested it. I keep putting this fix off, but have to get my hands on it.
I was told by Users IE10 is working well, so if IE is a must, upgrading to IE10 might be an even easier solution for the user right now.

I do intend to fix this, but not having an IE at hand makes it inconvenient.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/